Amhurst Road by Edgley Design

less than 100 square meters

Description  from Edgley Design:


Our clients have owned and worked on the site for over a decade and want to modernise the buildings, as the existing studios are poorly built and insulated and in a state of disrepair. However, they want to retain the principles of the existing buildings, to create a new and sustainable small community.

The proposal is to knock down the existing studio, and rebuild an artists studio with better facilities, as well as a separate two bedroom house all within the same footprint.

The concept is for a shiny metal box for the studio, as a domesticated re-interpretation of an industrial shed, contrasted with a rubber clad, tactile black box for the new house.

The proposal is designed to be flexible so that it is possible for it to operate as separate buildings with separate occupations as well as allowing the option for…

View original post 798 more words


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s